duminică, 9 ianuarie 2011

De unde începe şi unde se termină corupţia în România?

De unde începe şi unde se termină corupţia în România?
Aceasta a fost întrebarea test făcută printre prietenii mei şi spre ''surprinderea'' mea, majoritatea au răspuns că în România mama şi tatăl corupţiei sunt politicienii.
Odată având această ''descoperire'', a venit întrebarea firească: cum ajung politicienii -> politicieni?
Răspuns : prin intermediul partidelor. Bine, o parte dintre voi o să-mi spune-ţi că nu este deloc aşa deoarece
Corect, însă cum ajung ei pe respectiva listă? 
Răspuns: dacă „marci” caşcavalul, adică aproximativ 100.000 de euro pentru campania electorală eşti acceptat, răspunde un alt amic.
Hmmm … nu prea îmi convine, dar, este un răspuns corect.
Deci, dai suta de mii de euro şi poţi candida?
Răspuns: DA.
OK. Mai departe, m-am întrebat ce este defapt un partid politic?
Răspuns: Partidul trebuie să fie locul unde cetăţenii care doresc, să aibă posibilitatea să participe activ cu idei la viaţa politică. Unele partide pun accent pe protecţie socială, altele pe stimularea afacerilor sau pe calitatea morală şi în funcţie de ce se consideră prioritar apar curentele politice de stânga, de centru sau de dreapta.
Bine, dar noi, tocmai ce am spus, că în partide nu prea există dezbateri din moment ce partidul acceptă să fie ''reprezenta'' de cel care plăteşte taxa de 100.000 de euro. Prin urmare, startul competiţiei electorale este ''fura'' de către băieţii cu caşcaval. Culmea este, că această practică este găsită la toate partidele parlamentare din România. Pe lângă faptul că deputatul sau senatorul nu caştigă din salariu aceşti bani în mandatul pe care speră să-l obţină, noi ... cetăţenii de rând, suntem puşi în faţa faptului împlinit : adică să alegem între x si y care nu au nici cea mai mică intenţie să reprezinte cu adevărat cetăţenii. De ce spun asta? De cate ori aţi auzit un politician că rămâne “un soldat disciplinat al partidului''? Cum adică disciplinat? Simplu, ascultă ce hotăraşte forul suprem de conducere. Ce se întâmplă dacă nu ascultă? Este dat afară din partid şi ''investiţi'' lui se duce pe apa sâmbetei, aşadar ''prefer'' să fie un soldat disciplinat. Dar hai să lămurim şi cine este forul suprem de conducere. De regulă, aceste ''foruri supreme'' sunt birourile permanente care practic decid direcţia partidului iar restul urmează în totalitate precum nişte soldaţi disciplinaţi. Ceea ce este şi mai grav, aceste foruri supreme sunt practic conduse de 2-3 ''personalităţi'' ale partidului. Mai mult, sunt situaţii în care forul suprem este ''manipulat'' de către o singură persoană. Prin urmare, ne trezim ca avem 7-8 oameni care decid tot ce se întâmplă în România (avem numai 4 partide parlamentare). Aşadar, avem partide, dar nu avem dezbateri.Avem candidaţi, dar nu avem reprezentanţi. Păi nu este bine, cum ar spune moş Ion.
Din păcate în partidele româneşti nu funcţionează democraţia internă. Nu funcţionează din aceleaşi motive pentru care nu fucţionează nici instituţiile statului, fiscul, justiţia, poliţia etc. Concluzie : corupţia începe în partidele politice şi continuă să se extindă la nivel naţional, prin intermediul acestora, în instituţiile statului român.
citeste mai mult la adesa:http://fight4romania.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=103:guvernare-online&Itemid=533
preluart de la : http://fight4romania.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=103:guvernare-online&Itemid=533
marea majoritate dintre ei sunt aleşi prin vot uninominal.  Aşa este, aveţi dreptate, însă cum ajung politicienii -> politicieni? ''Păi ... sunt puşi pe listă de partid'' - răspunde un amic.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu