luni, 11 aprilie 2011

Spirit , cugetari si alceva



Spiritul este nemuritor .
Viata poate fi vesnica.
Trei elemente sunt ,spirit ,sufletsi prelunga rasuflare,de sti sa le purifici si pazesti spre nemurire vei pasi negresit.
Prin tehnici Yoga vointa sa-ti calestisi trupul.Astfel iti vei curati sufletul si spiritul de stricaciune .
Pornirile lumesti sa-ti stapinesti .Meditatia-i de baza . Concentrarea si relaxarea insusestele , tehnicile lor stapinestele , precum si tehnicile de autosugestie
Cei intelepti nu-i pling nici pe cei vii nici pe cei morti.
Contactele simturilor cu materia sunt reci sau calde ,placute s-au dureroase, vin si se duc ,sunt trecatoare , indurale.
Omul care nu se clatina , care este acelasi la suferinta si bucurie numai acela poate  capata nemurirea.
Cel care stie ca cel intrupat ucide ca si cel care stie ca acesta este ucis , amindoi nu stiu : acesta nu ucide si nu poate fi ucis. El nu se naste si nu moare ; nefiind supus deveniri ( acum) nu va mai deveni ( nici in viitor ) Cel nemuritor , nenascut , etern , neintrupat nu este ucis cind trupul este ucis. Cel intrupat este pururi nevatamat de aceia nu trebuie sa plinga vreo finta ,
Cei imbatriniti de bucurie si putere nu sunt profunzi in meditatie.
Numai faptele sa-ti fie conducatoaRE SI NICIODATA FRUCTELE.
Stind in Yoga indeplineste fapteleparasind legatura dintre ele, fiind acelasi la reusita si nereusita , acestei egalitati i se spune Yoga.
Cel ce practica Yoga cunoasteri se leapada de bine si de rau.
Intelepti ce practica yaoga cunoasteri lepadinduse de fructele faptelor merg spre tarimul fara durere..
Cind mintea i-ti va sta neclintita si hotarita in meditatie atunci vei obtine Yoga.
Cel care are simturile in stapinire acela are intelepciunea neclintita.
Omul cesi indreapta mereu gindurile spre obiectele simturilor , se naste legatura cu ele, din legatura se naste dorinta si din dorinta minia..Prin minie ia fiinta tulburarea minti, din tulburarea minti apare pierderea tineri de minte , din pierderea tineri de minte distrugerea minti si din distrugerea mintise distruge el.
Cel care merge prin lume cu simturile dezbarate de patima si ura , in stapinirea sinelui , stapin pe el , acela ajunge la limpezirea minti.Din limpezirea minti se naste incetarea tuturor durerilor sale. In mintea limpezita cunoasterea se intareste repede.
Legea proprie cu lipsuri e mai buna dechit legea altuia chiar cu grije respectata.Este mai bine sa pieri in legea ta proprie . Legea altuia este periculoasa.
Simturile sunt deasupra lucrurilor, deasupra simturilore simtul intern,deasupra simtului intern e mintea , deasupra minti e sinele. Cugetind la cel ce e deasupra minti supunindu-te pe sine faptuieste , ucide dusmanul a carui forma e dorinta.
Oameni ce urmeaza aceasta invatatura se vor elibera de fapte.
Autor ZIRCONIU
Daca doriti si restul astep comentarile voastre
( CRIMPEIE DIN YOGA DISCRIMINARI, YOGA FAPTEI)

Un comentariu :