duminică, 5 iunie 2011

E. coli ,o boală cunoscută de decenii ce încearcă să destabilizeze unele economii, in perioadă de criză

Iata cum este descrisa EHEC pe site-ul  OMS.
Escherichia coli (E. coli) este o bacterie care se găseşte  este de obicei  în intestinele  oamenilor  şi animalelor cu sânge cald. Cele mai multe tulpini de E. coli sunt inofensive.  Cu toate acestea , unele tulpini , cum ar fi E. coli enterohemoragică (EHEC), poate provoca o  gravă toxiinfecţie alimentară. Este transmisa la om, în primul rând prin consumul de alimente contaminate, cum ar fi produsele crude sau insuficient tratate termic (fierte, prăjite ,etc.) , carne tocată şi din lapte crud. Semnificaţia ei ca o problemă de sănătate publică a fost recunoscută în 1982, în urma unui focar în Statele Unite ale Americii. EHEC produce toxine, cunoscute sub numele de verotoxins sau toxinele Shiga-like datorită asemănării lor cu toxinele produse de Shigella dysenteriae. EHEC poate sa crească la temperaturi care variază de la de la 7 ° C la 50 ° C, cu o temperatură optimă de 37 ° C. Unele tulpini EHEC pot sa crească şi  în alimente acide, până la un pH de 4,4, şi în produsele alimentare, cu o activitate minimă de apă (Aw) de 0,95. Acestea sunt  distruse prin pregătirea   produselor alimentare, până când sunt pătrunse bine   la o temperatură de minim 70 ° C . E. coli O157: H7 este cel mai periculos serotip  EHEC, în ceea ce priveşte sănătatea publică; cu toate acestea, alte sero tipuri au fost frecvent implicate în cazuri sporadice şi alte focare.

Acestea fiind spuse concluzia este una: Tabloidele şi” ştiriştii “care nu au ce sa mai scrie, manevrează opinia publica încât se poate ajunge la isterii de tipul vaci nebune, gripei porcine,gripei aviare şi la noi  fenomenele Vergil Hâncu.

O femeie de din Cuxhaven a murit , vineri dimineaţă, într-un spital din Bremen,în urma unei   infecţii cu agentul patogen EHEC. Infecţia a fost deja dovedită de analizele de laborator. De asemenea a avut loc şi un deces al unui locuitor de 41 de ani ,din Cuxhaven , miercurea trecută, tot ca urmare a infectării   cu  agentul EHEC. Chiar şi un locuitor din Hamburg , de 38 de ani,  a fost găsit mort înapartamentul său, marţi.Laboratorul de analize a detectat acelaşi virus mortal. Astfel, numărul de decese confirmate  ca urmare a infectării cu  germenii  periculoşi ” Escherichia coli enterohemoragică (EHEC) (descrierea bolii în link), în Germania a crescut la şase. Traducere din   tabloidul \”Bild.de\”

ce mizerie

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu