joi, 25 august 2011

Aplicatii utile pentru Pocket Pc


Aplicatii utile pentru Pocket Pc


Pe internet gasiti o multime de programe freeware si shareware pentru Windows Mobile dar si foarte multe jocuri. Aceste “kitt-uri” pot avea extensia CAB sau EXE. CAB-urile se copiaza pe Storage Card-ul telefonului prin ActiveSync, Bluetooth sau Wi-Fi intr-un folder oarecare si apoi se pot instala oricand direct de pe acesta. Cele de tip EXEcutabi se vor instala pe telefon doar prin intermediul ActiveSync, cu dispozitivul conectat la PC prin cablul USB.
E clar insa ca un astfel de dispozitiv foarte complex nu-i prea ajuta pe cei vor sa-l foloseasca “echipat” exact asa cum l-au cumparat. Retineti ca este in primul rand un computer de buzunar si abia in al doilea rand un telefon. Trebuie sa va instalati cateva programe indispensabile pentru a va declara cu adevarat multumiti de el. Iata cateva dintre ele:



Skype – permite chat si Voice Call. Atentie insa! Nu-l utilizati pe voce decat prin Wi-Fi. Prin
GPRS va consuma repede cei 10 Mb alocati (in cazul unui abonament de 3 Eur la Vodafone) si nici nu beneficiati de calitatea auditiei.



GPS Auto - Vizualizati viteza cu care va deplasati, creeaza un log in care retine ora, viteza de deplasare, distanta parcursa si locatia in care va aflati. In plus veti fi anuntati atunci cand depasiti viteza legala. Aplicatia nu stie care sunt limitele maxime de viteza admise dar atunci cand mentinei o scurta perioada de timp o anumita viteza (de exemplu 50 Km/h), o ia drept referinta iar in cazul in care o depasiti veti fi avertizat cu semnale scurte sonore.
Program gratuit.


GroupSMS – Va permite sa trimiteti acelasi SMS la mai multe persoane deodata. Util de sarbatori. Program gratuit.


GpsLogGoogle - inregistreaza in format KML pe “Storage Card” traseul pe care l-ai urmat folosind GPS-ul, apoi il puteti vizualiza cu Google Earth. In plus iti arata printr-o busola directia si distanta pana la punctul destinatie. Program gratuit.


GB-SOFT Tweak – opreste automat conexiunea GPRS cand nu e folosita.
Un lucru enervant cand te conectezi la internet prin GPRS este nedeconectarea automata a conexiunii, chiar si dupa inchiderea aplicatiei care a accesat internetul. Astfel, bateria este inca putin “ajutata” sa se consume mai repede. Programelul gratuit “GB-SOFT Tweak” instalat obligatoriu pe “Device” rezolva insa aceasta problema. Program gratuit.


Pocket Music – player mp3. Dispune de egalizator in 10 trepte, balans si o functie utila de desteptator ce porneste melodia preferata la o ora dinainte stabilita. Ca si in cazul aplicatiei Winamp, se pot crea liste de melodii preferate. Program gratuit.


Sprite Mobile Swipe – te ajuta sa distrugi toate datele de pe telefon si de pe Storage card in cazul in care l-ai pierdut sau ti-a fost furat. Se va instala obligatoriu pe “Device”, nu pe Storage Card !
E de ajuns sa trimiti o comanda SMS de pe unul din numerele de telefon ale prietenilor, dinainte setate, pentru ca toate contactele si fisierele tale de pe telefon sa fie sterse. O alta comanda blocheaza dispozitivul iar o alta inregistreaza si iti trimite un mesaj ce contine toate numerele apelate de pe acesta.


Daca hotul sau norocosul care ti-a gasit telefonul iti schimba SIM-ul cu un altul, aplicatia iti trimite noul numar pe toate telefoanele prietenilor tai pentru a sti la ce numar sa trimiti comenzile SMS.

Eu un program indispensabil. Niciodata nu se stie daca vom avea nevoie de el si e mai bine sa previi decat sa-ti para rau ca informatiile personale, contacte, fotografii, documente si filmultele pot ajunge in mainile unui strain.

Important! Nu probati niciuna din variante!
S-ar putea ca dupa aceea sa aveti nevoie de un Hard Reset si de o clona creata inaintea instalarii programului Sprite Mobile.

Mai multe informatii puteti obtine din fisierul help al aplicatiei.

Resco Photo Viewer – creezi, editezi si vizualizezi albume foto cu SlideShow.



SPB Mobile Shell – un plugin foarte util ce adauga in ecranul Today Tab-uri precum Home (permite definirea a 11 shortcut-uri ale aplicatiilor favorite), Time (ora pe glob, ceas desteptator), Dial (definesti pana la 3 tab-uri a cate 5 contacte pentru apelare rapida), Weather (vremea pe glob).


SPB Insight – client reader pentru fluxuri RSS. Iti aduce rapid informatiile rezumat de pe site-urile preferate.


SPB Weather – iti arata cum va fi vremea in orice oras important de pe glob.



SPB Backup – util pentru a crea copii de siguranta pentru PIM Data, Emails, System Data, My Documents si Storage Card.
Este un program indispensabil. In 10 minute puteti reveni exact la configuratia salvata anterior. Va puteti restaura contactele, notitele, sarcinile dar si toate programele si setarile.


SPB Contacts – pentru a cauta rapid printre contactele din agenda telefonica si a initia apeluri fara a folosi Stylus-ul.
Face parte din pachetul SPB Mobile Shell.


3dTracking – inregistreaza traseul pe care l-ai urmat folosind GPS-ul. Stocheaza local (pe Storage Card) sau poate trimite prin GPRS coordonatele tale la intervale regulate pe un site unde ti-ai creat dinainte un cont gratuit. Oricine se logheaza pe acest site poate vizualiza ulterior sau in timp real traseul urmat. Teoretic, daca ascunzi un "AllInOne" intr-o masina astfel incat sa fie alimentat continuu cu curent si sa aiba semnal GPS, poti sti in orice moment unde iti este masina … daca ti-a fost furata, sau nevasta/prietena va sti oricand pe unde umbli
Program gratuit.


Oxios Memory – eliberezi cu un singur clic spatiul din memorie.
Program gratuit.


ListPro – Aplicatie multi-premiata si extrem de utila ce te ajuta sa creezi, sa filtrezi si sa sortezi propriile tale baze de date. Poti folosi unul din template-urile puse la dispozitie sau iti poti crea baze de date noi, dupa necesitaile tale.
De exemplu o baza de date utila la cumparaturi. Se pune cate un stegulet (flag) produselor ce trebuie cumparate. Apoi le ascundeti pe cele fara flag si pe cele bifate. Pe masura ce cumparati produse si le bifati, acestea dispar din lista. Alta baza poate cuprinde cheltuielile lunare ale casei (intretinere, lumina, telefoane, cablu TV, internet, impozite etc) sau ale masinii (benzina, asigurari, revizii etc). O limita este impusa doar de imaginatia fiecaruia.


Opera – browser pentru navigarea pe internet. Program gratuit.


GPS Tuner – pentru navigare Off Road. Te ajuta sa ajungi la destinatie folosind o busola si hartile scanate sau descarcate de pe internet in format jpg. Necesita in prealabil calibrarea acestora pe PC sau PPC cu ajutorul coordonatelor culese din teren sau extrase din Google Earth. Ofera in plus o multime de informatii, gen: altitudine, viteza, timp ramas pana la destinatie, orele de rasarit, respectiv apus ale soarelui, directia in care te indrepti, timpul total pana la destinatie si timpul total cronometrat doar cand esti in miscare, inclinatia, accelerarea si multe altele. Foarte util iubitorilor de drumetii. Daca te tine si bateria … n-ai cum sa te ratacesti.


Pocket Rar – arhivator/dezarhivator de fisiere tip RAR.


Flex Wallet – te ajuta sa-ti pastrezi in siguranta (protejate cu o parola) datele “sensibile”: conturi, parole, PIN-uri etc.
Un alt program de acest gen si chiar mai bun este SPB Wallet


Resco Explorer – Manager de fisiere complex ce include un editor de registri si un client FTP.


Photo Contacts Pro – Cu Call Filtering tu decizi cine si cand te poate deranja. Poate trimite in mod automat un SMS celui ce te cauta dupa ce i se respinge apelul.
Se pot programa lansarea profilelor, se pot asocia tonuri de apel individual sau pe grupuri de contacte. O aplicatie extraordinar de complexa si de utila dar din pacate consuma destule resurse.


Vito Audio Notes – Reportofon cu functie VAS (Sistem de Activare prin Voce a inregistrarii). In functie de versiune, poate inregistra in mod automat convorbirile efectuate. Inregistreaza in format wav sau direct in mp3.


TCPMP– player video. Program gratuit.

Adobe Reader – vizualizezi fisiere in format PDF. Program gratuit.

Conversions in Hand – pentru conversii ale diferitelor unitati de masura


Isilo – vizualizezi continutul oricarui tip de fisier chiar si in mod AutoScroll


CHM Reader – vizualizezi fisiere de tip CHM


Call History Export – exporta ultimele 300 de apeluri (pierdute, efectuate, primite) in vederea consultarii ulterioare. Program gratuit.

Slick - Mesagerie Instant (Yahoo!, Aim, ICQ, Google Talk, MSN, Jabber). Suporta "smiley" si mod de conectare “Hide”. Program gratuit.

 3_k1

iGO My way 2006 Plus – Navigare prin GPS (Global Positioning System)

DEX – Dictionarul Explicativ al Limbii Romane. Program gratuit.


Pocket Dictionary - contine 20 de dictionare printre care si DEX.
Program gratuit.


Iphone Keyboard - Daca nu va place tastatura virtuala a lui HTC P3600 puteti sa descarcati si sa va instalati o alta, “like iPhone” - gratuit.

WinVibe - Un player audio gratuit asemanator cu Winamp
vibe
Metro – te ajuta sa ajungi la destinatie folosind mijloacele de transport in comun din foarte multe orase ale lumii. Program gratuit.

WkTASK – acest program este indispensabil unui Pocket PC. Deschide sau minimizeaza aplicatiile pe o bara de task-uri usurand trecerea de la una la alta, inchide toate aplicatiile active, roteste ecranul, restarteaza dispozitivul si lanseaza rapid prin "Launcher" aplicatiile preferate.
wktaskpng

Weather Watcher Mobile
Va tine la curent in mod automat cu vremea probabila din peste 77000 de orase ale lumii.


Dictionar Englez-Roman


Atentie!
Ca in orice sistem Windows, este foarte important ca aplicatiile/jocurile instalate sa nu fie sterse, ci dezinstalate atunci cand se doreste acest lucru.

Foarte multe aplicatii si jocuri gratuite puteti descarca de torente sau de pe http://www.esnips.com daca faceti o cautare cu motorul site-ului dupa cuvintele "PPC", "PDA" sau "Pocket PC".
sursa :http://www.cumfac.com/2008/04/aplicatii-utile-pentru-pocket-pc_03.html

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu