joi, 25 august 2011

Despre modulul GPS si aplicatia iGO My Way 2006 Plus

Despre modulul GPS si aplicatia iGO My Way 2006 Plus


Aplicatia IGO functioneaza pe orice PPC sau PDA dotat cu modul GPS pe care ruleaza un sistem de operare Windows Mobile.
iGO semnaleaza calitatea receptiei semnalului prin 3 culori: rosu inseamna ca nu s-a reusit conectarea la receptorul GPS, galbenul semnifica ca IGO mai incearca sa se conecteze iar calitatea optima este reprezentata prin culoarea verde.
imageDin cate am auzit, iGO se conecteaza putin mai greu la sateliti decat alte aplicatii de acest gen dar este cea mai buna harta pentru Romania avand posibilitatea de a cauta o strada chiar si dupa numar. Conteaza mult si dispozitivul …
Cand este innorat sau ploua, conectarea la sateliti poate dura 2-3 minute sau chiar mai mult. Pentru o conectare mai rapida este important sa nu fiti in miscare cand modulul GPS cauta satelitii. Daca intrati intr-un tunel, intr-o parcare acoperita sau ploua cu galeata, veti putea pierde temporar semnalul GPS.   In acest caz va recomand resetarea dispozitivului pentru ca semnalul sa fie receptionat mai rapid.

iGO My Way 2006 Plus se instaleaza foarte simplu. Trebuie doar sa-l copiati pe Storage Card in folderul iGO_My_Way_2006_Plus si apoi sa executati fisierul autorun.exe din subfolderul “2577”. Ca sa ocupe cat mai putin spatiu pe card puteti copia in calea “Storage Card/iGO_My_Way_2006_Plus/iGOmaps” doar hartile tarilor care va intereseaza.
image
Pentru receptia satelitilor, in functie de dispozitiv, poate fi necesara configurarea manuala a Portului si a vitezei de transmisie. Puteti ajunge rapid la setari cu “tap” (atingere a ecranului cu stylus-ul) pe simbolul antenei parabolice – Config. In afara POI-urilor (puncte de interes) cu care vine implicit aplicatia iGO, puteti descarca mai multe de aici. In plus, puteti descarca si fisierul cu locatiile Camerelor de supraveghere sau ale radarelor fixe din toata Europa. Astfel, veti putea fi avertizati optic si acustic cu cateva sute de metri inainte de a ajunge in dreptul lor. Evident, puteti adauga noi POI-uri sau CAM-uri direct de pe traseul pe care il urmati sau oricand, daca cunoasteti coordonatele acestora.
imageimage 
Cum sa va planificati un traseu
Inainte de a incepe trasarea unei noi rute trebuie s-o stergeti pe cea creata anterior, daca nu a fost urmata pana la destinatie, urmand calea "MENIU-Traseu-Sterg.".
Functia de cautare va permite sa alegeti punctul de plecare, punctul de destinatie sau un punct intermediar dupa ADRESA, ISTORIC, COORDONATA sau POI (punct de interes).
Exista cel putin 3 variante pentru planificarea unui traseu:
Varianta 1
a) Utilizand stylus-ul, printr-un "tap" pe harta, stabiliti punctul de plecare apasand butonul "Start";
b) cautati punctul destinatie si apoi apasati butonul "Tras catre";
c) optional, daca e necesara devierea de la traseul deja creat, puteti introduce unul sau mai multe puncte intermediare prin care obligam IGO sa le ia in calcul la refacerea traseului. Pentru acest lucru, dupa ce identificam fiecare punct intermediar vom apasa butonul "Adaug p. Inter"
Varianta 2 a) utilizand stylus-ul, printr-un "tap" pe harta, stabiliti punctul de plecare apasand butonul "Start";
b) stabiliti primul punct intermediar si apasati butonul "Tras catre";
c) stabiliti urmatoarele puncte intermediare ale traseului apasand dupa fiecare dintre acestea butonul "Continuare". Ultimul punct intermediar va fi si punctul destinatie.
Varianta 3 - util pentru trasee cu multe puncte intermediare
Urmati calea "MENIU-TRASEU-EDIT"
a) apasati butonul "Adaug" si stabiliti cu ajutorul acestuia atat punctul de plecare, cel de destinatie si punctele intermediare.
b) folositi butoanele "Sus" si "Jos" pentru a ordona punctele traseului.
La modelele dotate si cu butoane hardware Intrati rapid din modul Harta in modul Navigare daca apasati butonul din mijlocul joystick-ului dispozitivului.
Daca apasati pe butoanele stanga/dreapta ale joystick-ului veti schimba orientarea hartii iar cu butoanele sus/jos puteti sa modificati rapid zoom-ul.
IGO se poate minimiza rapid daca apasati butonul (rosu) pentru respingere a apelului.
Daca aveti deja semnal GPS nu mai trebuie sa stabiliti si punctul de plecare. Cautati punctul de destinatie, apasati butonul "Tras catre" dupa care apasati butonul "Urmari".
Activarea afisarii POI-urilor se face urmand calea "MENIU-RAPIDE-Admin.POI" prin alegerea unei categorii si apoi prin apasarea butonului "Afisare/Ascunde".
Acordati o mare importanta ecranului "SETARI-PARCURGERE TRASEU"
Daca activati butonul "Bacuri", IGO va poate conduce pe un traseu unde la un moment dat va trebui sa-l continuati cu bacul sau veti fi nevoit sa va intoarceti stabilind o alta ruta.
Daca dezactivati butonul "Drumuri taxa", IGO va evita in stabilirea rutei drumurile unde se percep taxe de trecere.
Daca dezactivati butonul "Neasfaltat", IGO va evita drumurile neasfaltate dar aceasta optiune este utila atunci cand dorim sa alegem o ruta de munte cu drumuri forestiere.
Dupa stabilirea optima a tuturor setarilor, o idee foarte buna este salvarea acestora si a noilor POI-uri urmand calea "Setari-Avansat-Adm date utilizator-Sal sig. date", in vederea restaurarii acestora.
IGO va poate avertiza optic si acustic atunci cand va apropiati de o camera de supaveghere sau un radar fix, evident, daca acestea exista in baza lui de date.
Activarea acestei functii se realizeaza apasand butonul "Activ. camere siguranta" urmand calea "SETARI-General-Alerte". Screen022

Tot in acest ecran puteti activa prin butonul "Avert. lim. de vit." si stabili valorile pentru care puteti fi avertizat cand depasiti o anumita viteza de deplasare. 

Tot de aici va puteti configura cele doua butoane pentru destinatii favorite: "Acasa" si "Serviciu".

Mai puteti adauga propriile POI-uri sau CAM-uri (camere de supraveghere/radare fixe) stabilind locatia acestora in modul "Harta", dupa care apasati butonul POI si apoi "Adaug POI", respectiv "Adaug Cam".




sursa :http://www.cumfac.com/2009/07/despre-modulul-gps-si-aplicatia-igo-my.html

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu