vineri, 12 august 2011

NU CREDETI CA A SOSIT VREMEA PROTESTELOR DE STRADA?

A VENIT VREMEA SA VEDETI ADEVARATA FATA A LUI BASESCU :
SCAD SALARIILE CU 25%
SCAD PENSIILE CU 15%
SCADE SOMAJUL CU 15%
NU CREDETI CA A SOSIT VREMEA PROTESTELOR DE STRADA?
SAU VRETI SA IESITI CU PICIOARELE INAINTE?
GRECII AU CURAJUL SA LUPTE CU GUVERNANTII,NOI IL PUPAM PE CHELIE PE BASESCU.

CEREM solidaritate si din partea parlamentarilor. Dacă tot scad pensiile şi salariile a sute de mii de români, să scadă substanţial şi salariile, indemnizaţiile şi cheltuielile aleşilor!

Aud????

 

 

Societatea civila condamna asumarea raspunderii pe Codul Dialogului Social Aprilie 12th, 2011

Patronate, sindicate si alte organizatii ale societatii civile condamna decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe marginea proiectului Legii dialogului social si cer reluarea de urgenta a negocierilor care sa aduca proiectul de lege in linie cu cerintele unei democratii reale, se arata intr-un comunicat al Mediasind, pe care il reproducem integral.
Consideram ca asumarea raspunderii Guvernului asupra legislatiei care va reglementa dialogul social este un act autoritar si profund nedemocratic, care neaga insasi esenta dialogului social ca norma fundamentala de consultare a societatii.
Chiar proiectul legii, in forma sa actuala, prevede ca “initiatorii proiectelor de acte normative au obligatia de a solicita pentru acestea avizul consultativ al Consiliului Economic si Social”.
Patronatele, sindicatele si organizatiile guvernamentale si-au exprimat dezacordul fata de continutul proiectului de lege si au inaintat Executivului propuneri de amendamente care nu au fost luate in consideratie. Consideram ca datoria oricarul Guvern responsabil este de a continua dialogul cu partenerii sociali pana la atingerea unui compromis satisfacator pentru toate partile implicate.
In plus, o lege de o atare importanta care va constitui coloana vertebrala a dialogului social in Romania trebuie sa-si urmeze parcursul parlamentar normal prevazut de Constitutie pentru a garanta o reprezentare cat mai larga a intereselor cetatenilor tarii.
Solicitam Guvernului sa nu transpuna in fapt recenta decizie de a-si asuma raspunderea pe marginea acestui proiect de lege, sa continue discutiile cu partenerii sociali in temeiul legislatiei in vigoare privind transparenta decizionala si sa permita derularea naturala a ciclului parlamentar de adoptare a legii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu