vineri, 26 august 2011

Profunde cuvinte

Citiți și dați departe.
Textele aici prezentate sau incluse se află disponibile pe Internet. Dar puse împreună fac catalogul unui fel de anticariat specializat, fără scop lucrativ. Dar cu un scop social și politic evident.
Pentru limpezirea proprie și pentru a ajuta la limpezirea cititorilor curioși, acest depozit activ de texte vechi sau noi nu este decât un început, o treaptă pentru eliberarea de prejudecăți.
Orizontul ideologic circular.
Repet, încă o dată, pentru destinatarii acestor mesaje. Textele selectate nu reprezintă opinia lui Dan Culcer, ci dorința antologatorului de a obține o imagine a unui orizont ideologic circular, nedelimitat de schema : dreapta versus stânga. Chestiunea urgentă nu este de a alege între democrație și dictatură ci de a realiza că democrația de paradă, simulacrul de democrație sunt alte fețe fardate, alte măști ale terorii, ale dictaturii.
Mi se pare că dacă nu ieșim din această schemă binară, nu putem pricepe ce se întâmplă și ce se întrevede la orizontul acestui secol. Despre mileniu, las pe alții să scrie.
De ce anti-acvarium? Fiindcă nu suntem pești să trăim doar în apă, să auzim sunetele filtrate de cei care ne presară cu generozitate alimentele la suprafața apei care ne desparte de ei. Suntem amfibii și vom trece într-o zi dincolo de zidul transparent.
sursa : Dan Culcer

Un comentariu :

  1. Nu sunt interesat de economie si nu ma prea incalzeste ce spun miliardarii lumii. Oricum, nu asta era problema, ci alta. Cum ai dat de mine, Cipriane?

    RăspundețiȘtergere