miercuri, 11 ianuarie 2012

Jos cu ei - sanatatea un genocid national

Mi-am perims sa postez acest editorial considerindu-l de un real ajutor pentru cetateni si pentru eventuala trezire la realitate a dormitorilor romani .
Ce ne asteapta ? La ce grad a ajuns LACOMIA si coruptia in Romania .....
Jos cu ei .............

Vă invit să comentați acest editorial

Gata, tiranule… Ajunge… Ai batjocorit tot, de la instituțiile democratice la propriul statut de președinte al unei țări membre a Uniunii Europene. Ai umilit persoane care au o valoare umană și profesională deosebită… Ai călcat în picioare Constituția și legile acestei țări, ai reprezentat în mod rușinos România în plan extern. Ai cultivat o camarilă de parveniți obedienți în jurul tău. Ai fost agresiv cu presa, persecutând-o pe cea critică față de tine și încercând să o controlezi cât mai bine pe cealaltă. Ai lovit în parlament încercând să îi reduci importanța și să îi amputezi o cameră. Ai promovat afacerile prietenilor chiar și atunci când acestea ridică mari probleme de legalitate și moralitate precum cea de la Roșia Montană. Regimul tău are toate trăsăturile unuia autoritar. Te comporți atât de dictatorial pe cât îți permite cadrul istoric actual.
În anii ‘30 ți-ai fi pus și o uniformă și ai fi salutat națiunea cu brațul întins. Desigur, ai fi atacat și Uniunea Sovietică, alături de Hitler, după cum ai și declarat cu seninătate anul trecut. În anii ‘50 ne-ai fi scos la defilare cu stegulețe roșii să îți preamărim regimul pe aceia dintre noi pe care nu ne-ai fi trimis deja în închisori pentru că reprezentăm o amenințare la adresa securității naționale. Dar, atenție!, în ‘89 ar fi trebuit să fugi mâncând pământul. Adesea, cetățenii își iau, totuși, revanșa față de dictatori și trântesc cu ei de pământ. Va veni, de bună seamă, un astfel de nou moment de grație al românilor și în ce te privește pe tine și camarila ta, mai devreme sau mai târziu… Iar acel moment al înlăturării tale și a regimului tău va scoate oamenii în stradă de bucurie…
Doctorul Raed Arafat (în stânga) alături de medici și lucrători SMURD
Ia aminte la ce au pățit tiranii din țările arabe anul trecut… Crezi că finalul lor nu e posibil în Europa? Atunci gândește-te la finalul lui Ceaușescu… Gândul la furia oamenilor sătui de dictatură, foame, frig și umilințe, și dezlănțuiți împotriva unui tiran mizerabil ca tine ar trebui să îți dea fiori pe șira spinării. Consideră-te norocos dacă îți vei trăi bătrânețile undeva retras în niște insule… Țara asta nu te mai suportă și îți va oferi probabil, cu generozitate, șansa să te retragi de bunăvoie. Suntem, nu-i așa?, în civilizație, membri ai Uniunii Europene. Nu se cuvine să avem liderii politici fugăriți cu pietre. Dar atenție, nu rata această șansă… Uniunea Europeană nu se va grăbi să îți sară în ajutor la nevoie. Ai devenit, oricum, indezirabil pentru liderii politici responsabili de pe continent.

Secvențe cu Traian Băsescu vorbind în mod jignitor despre doctorul Raed Arafat
Prea mulți oameni au avut și vor mai avea de suferit ca urmare a capriciilor tale. Te comporți ca un tiran care vrea ca totul să se facă și să se desfacă în biroul său, ca toate să depindă de el, ca el să devină farul luminos al deciziilor majore dintr-o țară… Ei bine asta nu se poate la nesfârșit, comunistule… Ce faci tu se cheamă dictatură. Și tu și Victor Orban, premierul Ungariei, trădați aceeași mentalitate ostilă democrației și vreți să acaparați toată puterea. Ori nu o înțelegeți, ori nu vă place democrația, dar dacă nu o respectați va urma inevitabil un punct de tensiune maximă și de rupere a firului.

Traian Băsescu, dictatorul al cărui regim trebuie să fie înlăturat… Cu cât mai repede, cu tât mai bine pentru România
Pleacă mai bine acum și ia cu tine pe toți parveniții jalnici, dacă nu siniștri, pe care i-ai adus în prim planul politicii: Udrea, Videanu, Anastase, Boc, Elena Băsescu și toți ceilalți sfertodocți lipsiți de orice calitate alta decât obediența față de tine. Ați prăbușit standardele acestei țări la niveluri inimaginabile.
În România sunt însă și oameni liberi și oameni cultivați, și oameni care pun preț pe valori, și oameni care pur și simplu au insticte democratice și numai suportă toxicitatea pe care ne forțezi să o inhalăm. Vrem un aer curat! Confruntarea frontală dintre tine și regimul tău autoritar pe de o parte și acești oameni, pe de alta, devine o realitate la ordinea zilei. Vei pierde până la urmă, dictatorule… Și vei pierde totul. Oricum, respectul față de tine al marii majorități a cetățenilor români, inclusiv al celor care te-au votat cândva, s-a topit de mult… Ceea ce se va scrie în viitor despre perioada în care ai deținut controlul se va așterne pe pagină cu rușine și tristețe… Se va naște din nou întrebarea care ne cutremură când privim spre accidentele istoriei: „Cum de a fost posibil?”. Ești o nouă pată neagră pentru România. Reprezinți o perioadă din aceeași categorie cu cea în care a condus Carol al II-lea. Similitudini sunt nenumărate. Spiritul e același, dincolo de detalii. Sufoci bruma lucrurilor care încă au de partea lor binele, profesionalismul, grija pentru semeni și umanitatea… Răbufnirea ta agresivă față de un om care chiar a construit ceva prețios în România, doctorul Raed Arafat, umple paharul. Iar acesta nu e primul… Ai mai umplut și altele și ai văzut că merge, că lumea, chiar dacă mârâie, până la urmă acceptă jugul… Dar te înșeli dacă crezi că asta se va repeta la infinit. După mai multe astfel de pahare consumate hăhăind vei fi aruncat într-o coma istorică.
La vile, bani, control politic, apartamente, mașini scumpe, operații în străinătate, poșetuțe de lux și buze siliconate tu și camarila ta ați câștigat și veți mai câștiga, probabil, o vreme. Dar în rest veți pierde, iar finalul e aproape. Clepsidra voastră aproape că s-a golit în jumătatea superioară… Asemeni tuturor dictatorilor, te vei agăța probabil de putere până în ulitma clipă iar renunțarea la ea va produce convulsii. E un drog pentru tine din care nu te mai mulțumește decât supradoza… Se și vede din privirea ta tot mai tulbure, din tonul tot mai răstit pe care îl ai, din tremurul mâinilor și al vocii, din râsul sacadat în care izbucnești și când spui lucruri trăsnite și sau nimicuri lipsite de sens… Ești un dictator mărunt ros pe dinăuntru de umori și ambiții ridicole. Incapabil să aperi vreo cauză democratică, incapabil să convingi societatea să se reunească într-un proiect comun veritabil… Cum ai fi putut-o face când marca definitorie a evoluției tale pe scena publică este tocmai agresivitatea față de toți cei care îndrăznesc să aibă un alt punct de vedere altul decât al tău și jignirea publică a tuturor celor care te deranjează.
În ce te privește, nu mai au rost apelurile la rațiune, la rezonabilitate, la cadrele limitate constituțional de mișcare a instituției prezidențiale… Nu ai ținut cont de regulile și principiile democratice în prea lunga perioadă în care ai fost președinte.
Gata, de acum urmează o confruntare os pe os… Cel puțin din perspectiva mea. De astăzi nu mai ești președintele României, ci dictatorul României. Explicit… Fără ghilimele, fără menajamente, fără jumătăți de măsură, fără ambiguități. S-a spus asta de mai multe ori până acum. O spun și eu astăzi răspicat: Ești un dictator care trebuie înlăturat! Ești un pericol pentru România și sunt convins că vei fi judecat de istorie și, sper, nu numai de istorie, pe măsura faptelor tale. Fiecare zi în plus cu tine și camarila ta la putere reprezintă o zi nenorocită pentru marea majoritate a cetățenilor români. Abia o dată cu înlăturarea ta se va putea respira din nou democratic în țara noastră. Personal voi face tot ce voi putea pentru a grăbi acel moment.
De la înălțimea puterii tale ai putea foarte bine zâmbi citind aceste rânduri. Tu ești cel care are toată puterea iar eu sunt unul singur, un simplu cetățean… Ei bine, convingerea mea e că lucrurile nu stau deloc așa… Zâmbetul ar trebui să ți se transforme în rictus… Ca mine gândesc tot mai multe milioane de oameni în această țară… Când privesc spre tine, aceste milioane de oameni o fac încruntându-se plini de revoltă și lehamite față de tot ceea ce reprezinți acum… Iar printre aceste milioane de oameni foarte mulți sunt tot mai dispuși să treacă la acțiune. E nevoie de foarte puțin, de o scânteie, deun moment prielnic, de o ocazie la îndemână. Alegerile sunt aproape iar suspendarea ta, de asemenea… Tu ești cel care devine tot mai singur și mai slab… Tu, dictatorule…

preluare sursa : http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/gata-ajunge-jos-cu-dictatorul-basescu-cat-sa-mai-decida-el-singur-totul-in-tara-asta-inclusiv-eliminarea-lui-raed-arafat-72353.html

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu