sâmbătă, 25 august 2012

de ce ar trebui sa-ti aranjezi mobila inainte sa te apuci sa redecorezi


de ce ar trebui sa-ti aranjezi mobila inainte sa te apuci sa redecorezi?



reamanejare
Multi lasa aranjatul mobilei pe ultimul moment. Totusi, daca nu ar face asta ar avea parte de un proiect de succes. Planuind din timp vei evita sa te trezesti cu spatiile prea mici sau prea mari si in aceelasi timp e posibil sa si economisesti bani, intrucat vei potrivi marimea casei in functie de nevoile tale. Consulta aceasta lista de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte sa redecorezi sau sa construiesti:
Constructii incorporate
Aceste detalii arhitecturale interesante pot fi si functionale. Unde poti folosi cat mai bine o banca langa geam, o biblioteca incorporate sau cateva rafuri? Ai suficient loc langa semineu pentru cateva rafuri de lemn? Vrei o mica nisa pentru televizor in bucatarie, dormitor sau baie? Gandeste-te dinainte la astfel de constructii si incorporeaza-le in schite.
Prize
O sa-ti faci nervi mai putini daca te asiguri din timp ca ai suficiente prize. Daca vei aranja mobila in centrul camerei, prizele incorporate incorporate in podea sunt esentiale. O priza sub chiuveta pentru uscatorul de par este de semenea foarte folositoare la fel si una langa blatul de bucatarie pentru aparatele electrice. Gandeste-te unde vei avea nevoie de prize pentru aspirator sau pentru fierul de calcat.
Dulapuri
Preferi un dulap traditional sau o garderoba mare? Ai nevoie de un cuier pentru haine groase la fiecare usa? Ai nevoie de un spatiu mai mare pentru a depozita decoratiile pentru sarbatori, ustensilele pentru cusut sau proiectele la care lucrezi? Preferi un dulap inalt cu multe rafturi pe hol sau in baie? Fa-ti o lista pentru a stii unde si de cat spatiu de depozitare ai nevoie.
Inaltimea ferestrelor
Este posibil sa fi nevoit sa modifici marimea si locatia ferestrelor daca ai de gand sa construiesti mobila incorporata chiar sub ele. Pentru a profita la maxim de priveliste, ferestrele ar trebui sa fie mai late si mai joase. Iti va fi mai usor sa stabilesti pozitionarea ferestrelor daca faci un plan despre aranjamentul mobilierului.
Firele electrice
Acum este momentul sa te gandesti unde vei instala televizorul, calculatorul sau combina muzicala. Este mai bine sa iei hotararile acestea in timpul constructiei decat sa le adaugi mai tarziu.
Functii speciale
Ai vreun hobby, proiect sau interes special? Vei avea nevoie de o camera obscura, biblioteca, birou, studiou sau camera de joaca? Ia in considerare nevoia de spatiu sau de locuri de depozitare si gandeste-te daca nu cumva ai putea incorpora aceste functii in alte spatii, ca spre exemplu, o biblioteca in sufragerie etc.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu