vineri, 18 ianuarie 2013

Grupa de SÂNGE si stilul de viata


Cum vom reacționa într-un moment de cumpănă, ce ne place să comandăm la prânz și ce fel de oameni ne pot deveni prienteni sau dușmani, toate acestea pot fi „citite” acum în structura sângelui.

Idea a prins contur în anii 20’, odată cu teoriile japonezilor, al căror ministru Ryu Matsumoto a mers atât de departe încât să dea vina pe grupa lui de sânge pentru comportamentul său necizelat. În ultimii ani, și experții americani au adus noi dovezi care atestă existența unei puternice legături între tipul de sânge și tipologia fiecărui individ.
Doctorul Peter D'Adamo, autorul cărții „Mănâncă pentru grupa ta de sânge” spune că numai analizând structura sangvină a unei persoane, o poate citi ca pe o carte deschisă.
Grupa A, spune acesta, este specifică oamenilor inrovertiți, rezervați și perfecționiști, dar și celor încăpățânați.”Se simt cel mai bine cu o dietă vegetariană. Chiar dacă li se va părea greu să renunțe la carne, în favoarea proteinelor din soia, cereale și legume. Au nevoie de mâncare sănătoasă, cât mai aproape de starea naturală”, spune Peter D’Adamo.
Tipologiile grupei B sunt persoane iresponsabile și adesea cu capul în nori, însă pot vedea partea plină a paharului în orice situație și au o creativitate de invidiat.Bărbații cu această grup de sânge sunt considerați a fi niște „jucători”, care fug de căsnicie. În privința dietei, deși au un sistem digestiv tolerant, trebuie să evite carnea de pui, vită și porc.
Despre combinația sangvină AB, medicul american spune că aparține persoanelor raționale, dar extrem de critice și neiertătoare. Cu toate acestea, sunt indivizi șarmanți, cunoscuți pentru tendința de a acționa în afara normelor de grup.”Au de ales între tofu, fructe de mare și produse lactate, mâncăruri care le va ridica imunitatea și nivelul energiei”, arată Peter D’Adamo.
În sfârșit, oamenii cu grupa de sânge O sunt cei ambițioși și încrezători, cu rsicul de a deveni insensibili și aroganți. Pofta de succes îi aduce în postura de lideri, iar mulți dintre ei fac performanță în atletism. Metabolismul rapid le permite să consume orice fel de carne, însă nu răspund la fel de bine când consumă pâine și cereale.

Sursa: www.evz.ro – 17.01.2013

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu