miercuri, 4 septembrie 2013

Lista oraşelor în care primeşti bani dacă te muţi. Cât trebuie să locuieşti acolo pentru a primi 20.000 de dolari


În contextul scăderii semnificative a populaţiei, unele oraşe iau măsuri „agresive” pentru a supravieţui, plătind oamenii pentru a se muta în aceste locuri, scrie thepennyhoarder.com.
Detroit, Michigan
Detroit este imaginea delinului din industria producătoare din Statele Unite ale Americii iar autorităţile au luat măsuri mai puţin obişnuite, plătesc oamenii pentru a se muta în aceste locuri.
În 2012, autorităţile au pus la dispoziţia noilor locuitori 100 de locuinţe vechi şi abandonate dar şi 150.000 de dolari pentru renovări. Un alt program derulat de autorităţile din Detroit oferă absolvenţilor de colegiu 2.500 de dolari în primul an şi 1.000 de dolari în al doilea an, echivalentul chiriei unui apartament în oraş.
Pentru a participa la acest program trebuie însă să lucrezi la una dintre companiile partenere ale programului, printre care se numără şi Compuware, Quicken Loans şi Stategic Staffic Sollution.
Lincoln, Kansas
Kansas are o populaţie în scădere încă din 1900. În acest context, oraşe precum Lincoln sau Osbourne oferă suprafeţe de teren gratis noilor locuitori încă din 2012. Există însă anumite cerinţe pe care noii locuitori trebuie să le îndeplinească, care variază de la oraş la oraş. Cel mai întâlnit criteriu este construirea unei singure case pe teren. Familia trebuie de asemenea să locuiască cinci ani în acel loc.
Orice oraş din Alaska
Alaska este poate cel mai bun exemplu de stat care oferă bani locuitorilor. Încă din 1976, Alaska şi-a plătit rezidenţii cu fonduri din rezerva monetară Permanent Fund Reserve.
Sumele primite de locuitori au variat de-a lungul anilor, de la 331,29 de dolari de persoană în 1984, la 3.269 dolari de persoană în 2008, dar media este în jurul a 1.250 de dolari.
Pentru a fi eligibili pentru împrumutul nerambursabil, locuitorii nu trebuie să ceară rezidenţa în alt stat din America.
Orice oraş din Saskatchewan, Canada
În eforturile de a atrage cât mai mulţi absolvenţi, autorităţile din provincia canadiană Saskatchewan oferă atât canadienilor cât şi imigranţilor o bursă de 20.000 de dolari pentru a trăi şi locui în ţară timp de şapte ani. Pentru a fi eligibili, noii locuitori trebuie să fie absolvenţi recenţi (după 2006).
Camden, Maine
Dacă eşti un antreprenor în căutarea unei suprafeţe de teren, autorităţile din oraşul Camden, din statul american Maine, îţi oferă 11.000 de metri pătraţi cu condiţia de a crea 24 de job-uri noi în oraş. Trebuie inţial să plăteşti pentru teren din fonduri proprii însă autorităţile îţi vor returna banii dacă îndeplineşti toate condiţiile necesare.
http://www.zf.ro
- 03.09.2013

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu