luni, 20 ianuarie 2014

Romania dupa 89 ...foarte pe scurt

Nu are rost sa ne mintim : sistemul capitalist si ,,democratic'' implemantat dupa '89 in Romania a fost un fiasco total din toate directiile din care ai privi .
Noul sistem nu a adus nimic pozitiv ptr cei mai multi din cetateni . Ne-am pricopsit cu o clasa politica formata numai din escroci ,demagogi si incompetenti al carui scop este doar dorinta de inavutire rapida , in timp ce asupra celor multi sunt impuse permanent noi impozite , noi taxe si noi preturi [mai mari ] ,inventate ptr a stoarce bani .
Somaj , hotie , criminalitate , depravare , decadere morala, demagogie, circul politic si mediatic , sfidare , tradare politica , tradarea intereselor nationale , distrugerea economica , pierderea suveranitatii ,distrugerea armatei , vanzarea pamantului tarii si a bogatiilor sale ...
Azi avem o tara saracita ,dezbinata , cu statut de colonie , in pericol de dezmembrare teritoriala ,d e p o p u l a t a si cu tendinta accentuata de micsorare a nr de locuitori , cum nici in perioadele de razboi nu am avut .
Sunt o succinta parte din ceea ce se intampla azi ,spre deosebire de perioada ceusista , cand Romania a avut un statut de tara suverana si cu demnitate in Europa si cand s-au realizat foarte multe lucruri cu care ne mandrim azi si care in conditiile actuale ar fi imposibil de realizat .
Ma gandesc la Casa Poporului ,Transfagarasan , Canal , barajul Vidraru , zecile de combinate si miile de intreprinderi azi distruse si vandute la fier vechi , miile de blocuri de locuinte din toata tara si cartiere noi, sistemele de irigatii azi distruse si cu dotarile tehnice furate , miile de CAP-uri si SMA-uri care faceau din Romania o putere agricola importanta.
Ceausescu a facut greseli mari in politica interna , dar ceea ce se intampla acum in Romania este incomparabil mai rau fata de ceea ce a fost atunci . Chiar si fata de Moscova , Ceausescu a pastrat anumite limite de permisivitate si nu am auzit ca pe timpul acela sa fie chemati la ambasada sovietica nici presedintele ,nici primul-ministru si nici ministri sau mambri ai CSM , ca sa fie trasi de urechi si sa dea explicatii , cum face azi ambasada SUA si Bruxelul.
Atunci fiecarui cetatean ii era asigurat un loc de munca , o locuinta si aveai unde sa te duci si sa reclami ca ti se face o nedreptate . Personal am fost pe atunci in audienta la Primul Secretar pe judet cu o problema legata de serviciu si mi s-a facut dreptate imediat. Astazi te manaca sfintii pana ajungi la CEDO .
In mod cert : capitalismul mioritic actual si ,,democratia'' originala actuala sunt un experiment total nefericit la care sunt supusi romanii .
Mai mult : UE nu este decat o utopie menita sa ne desfiinteze ca natiune de pe harta Europei si sa ne anihileze orice constiinta de neam si patrie .
Tragand linie si insumand : in perioada ceusista au fost incomparabil mai multe lucruri pozitive spre deosebire de perioada actuala cand romanii si-au pierdut totul . Chiar si speranta ...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu