duminică, 14 septembrie 2014

Baba cu chiloți de tablă

Dinescu, cand mai are timp si de scris, devine un tip plin de umor spumos!
Baba cu chiloți de tablă
Deși, de cinci zile, Rusia a redevenit vecină cu România, noi ne prefacem că sîntem departe de viol și ne jucăm în continuare de-a baba cu chiloți de tablă, bazîndu-ne pe calculele și probabilitățile scutului antirachetă de la Deveselu.
Nu știu cît o să ne țină chestia asta de cald atîta timp cît Armata Roșie percepe instalația americănească din comuna doljeană ca pe o replică ceva mai manierată dată obraznicelor rachete ale lui Hrușciov, pitulate la umbra războiului rece printre trestiile de zahăr cubaneze, taman sub fusta creață a Floridei.
Popor mic, dar viteaz, în loc s-o fi bombardat pe Maica Rusie cu pătlăgelele noastre capitaliste, cu castraveciorii murați și cu conservele cu rază medie de acțiune și s-o fi dat cu zgaibele în sus cînd să-și tragă în venă Muscatul nostru Ottonel, am chitit, văzînd-o ușor ațipită, că-i mai sănătos să-i punem un răvaș aprins între deștele de la picioare.
Și asta în vreme ce austriecii îi aștern covorul roșu pe pîrtiile de schi, francezii o îmbie să le roadă Coasta de Azur, iar nemții o pupă fără jenă în gazoduct.
De mîine, cînd o să dăm la știucă în gurile Dunării, or să pună botul la linguriță submarinele ei nucleare, că nu în van a prorocit Traian Băsescu la mahmureală că Marea Neagră va fi un lac rusesc.
Și ’geaba vom sta de veghe în lanul de secară.
Fiindcă rușii au un prost obicei: nu se cară.
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu